Aarts Advocatuur

Verlengde Velmolen 2A
Postbus 64, 5400 AB te Uden

T(0413) 24 31 21
F(0413) 24 31 22
Einfo@aarts-advocatuur.nl

Letselschade

Rechtsbijstandverzekering

In Nederland ontvangen rechtsbijstandverzekeraars een vast bedrag voor het behandelen van een zaak, ongeacht of zij daar veel of weinig tijd aan besteden.

Een rechtsbijstandverzekeraar heeft er dus commercieel belang bij om aan een zaak zo min mogelijk tijd te besteden. Dit leidt ertoe dat rechtsbijstandverzekerden regelmatig ontevreden zijn over de manier waarop hun belangen door hun rechtsbijstandverzekeraar worden behartigd.

De meeste rechtsbijstandverzekeringen kennen weliswaar een ‘geschillenregeling’ die de verzekerden de mogelijkheid biedt om een ‘second opinion’ aan te vragen, maar ook daar schuilt een adder onder het gras omdat de verzekerden meestal niet weten dat hun rechtsbijstandverzekeraar hen in die gevallen vaak laten kiezen uit een of meer zogenaamde ‘onafhankelijke’ advocaten die in werkelijkheid niet onafhankelijk zijn. Rechtsbijstandverzekeraars hebben namelijk vaak prijsafspraken gemaakt met ‘onafhankelijke’ advocaten in ruil waarvoor deze advocaten kunnen rekenen op een vaste stroom van ’second opinion’-aanvragen. Van een ‘second opinion’ door een onafhankelijke advocaat kan dan geen sprake meer zijn.

Vrijwel alle rechtsbijstandverzekeringen geven de verzekerde echter het recht op  vrije keuze van advocaat.

Kies daarom voor een advocaat waarvan u zeker weet dat deze echt onafhankelijk is, zoals Aarts Advocatuur.

Laat Aarts Advocatuur vrijblijvend en kosteloos uw verzekeringsvoorwaarden beoordelen zodat u in ieder geval weet waar u recht op heeft.